Cizrna na paprice

 

 

 

Cizrna na paprice

K PŘÍPRAVĚ SUPER NEDĚLNÍHO CIZRNOVÉHO OBĚDA POTŘEBUJETE:

500 gr sušené cizrny
2 velké cibule
1 a 1/2 lžíce sladké papriky
asi 1/2 litru zeleninového vývaru
od oka jarní cibulku
cca 250 ml rostlinné smetany
1 citrón
slunečnicový olej
pepř a sůl rýži

/kolínka/whatever jako přílohu

JAK NA TO:

  1. cizrnu přes noc namočte, pak vařte asi hodinu do měkka
  2. zatím nakrájejte cibuli. hodně cibule! Cibule dodá perfektní chuť!
  3. kopec cibule orestujte v hrnci, zasypte sladkou paprikou a zalijte vývarem
  4. přidejte k cibuli měkkou cizrnu, vařte dál do měkka
  5. nezoufejte, když bude vývaru hodně, však on se zase vyvaří
  6. smíchejte se smetanou, přidejte sůl, pepř, citrónovou šťávu
  7. servírujte s přílohou a posypte zelenou jarní cibulkou
  8. vychutnejte si grandiózní krmi! DOBROU CHUŤ!

23161485_2062886717262871_5680561335243374592_n(1)

Leave a Comment